• Головна
  • Україна
  • На Прикарпатті банда рекетирів прикидаючись військовими вимагала у людей гроші

На Прикарпатті банда рекетирів прикидаючись військовими вимагала у людей гроші

На Прикарпатті банда рекетирів прикидаючись військовими вимагала у людей гроші

Крім того, банда працювала на відомого кримінального авторитета з Івано-Франківська

СБУ викрила та знешкодила членів злочинної групи на Івано-Франківщині, які займались рекетом та діяли під контролем кримінального авторитета. Злочинці залякували місцевих мешканців, вимагали гроші, відбирали майно і збирали “данину“ з людей, повідомила СБУ у понеділок, 16 жовтня.

Як встановили правоохоронці, рекетири навмисно створювали конфліктні ситуації і тоді за мирне розв'язання проблеми вимагали гроші. Якщо потерпілі відмовлялися платити, то бандити погрожували їм та їхнім сім’ям фізичною розправою та говорили, що заберуть автомобілі чи інше майно. За один такий “наліт“ зловмисники могли отримати від 10 тис. до 500 тис. грн з людини.

“Злочинне угруповання намагалось тримати в страху жителів західних областей України. Банда діяла під контролем «смотрящого» за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета”, — йдеться у повідомленні СБУ.

За даними правоохоронців, від початку повномасштабної війни злочинці прикидались військовими або правоохоронцями і говорили, що беруть участь у бойових діях. Насправді ж бандити оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Своїм жертвам вони погрожували, що заберуть їх “на нуль“ і в рахунок сплати боргу забиратимуть зарплату.

Також чоловіки неодноразово погрожували місцевому підприємцю, що заб’ють його молотком, зламають ноги й зроблять інвалідом, якщо той не погодиться сплатити їм 150 тис. грн.

Правоохоронці затримали двох учасників банди під час передачі грошей і задокументували цей факт. Під час обшуків у помешканнях рекетирів слідчі знайшли та вилучили у них вогнепальну зброю, кастети та гроші потерпілих. Наразі зловмисники перебувають під вартою. За вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, їм загрожує до 12 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності