• Головна
  • Україна
  • Злочинна група за гроші росіян готувала серію терактів в Україні та Європі

Злочинна група за гроші росіян готувала серію терактів в Україні та Європі

Злочинна група за гроші росіян готувала серію терактів в Україні та Європі

Під керівництвом російської ФСБ 19 злочинців планували підпалити заправки, торгові центри, аптеки і ринки

СБУ та Нацполіція викрили злочинне угруповання, яке за фінансування та під керівництвом Росії планувало серію терактів в Україні та Європі. До складу групи входили 19 осіб, які мали підпалити місця великого скупчення людей на території України та Євросоюзу, повідомили у четвер, 25 липня, в управлінні СБУ у Львівській області.

Як йдеться у повідомленні, організатори вербували злочинців з кримінальних кіл, які за гроші російської ФСБ мали підпалювати місця великого скупчення людей в Україні та Європі. Йдеться про заправки, торгові центри, аптеки і ринки. Підпали мали здійснювати в Україні, а також Польщі та країнах Балтії. Для виїзду та перебування за кордоном, зловмисникам виготовляли фальшиві документи. 19 злочинців, що входили до агентурної групи ФСБ, мешкали в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі.

Росія планувала використати відео злочинів для інформаційних спецоперацій

Після того, як злочинці виконували свою роботу, вони мали надсилати відео та фото підпалу для звіту в ФСБ. “Медіафайли агресор планував використати для підготовки спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в Євросоюзі”, — йдеться у повідомленні СБУ.

У помешканнях, авто та гаражах зловмисників провели обшуки. Вилучили:

  • мобільні телефони, флешки, чорнові записи та підроблені документи
  • автомат АК, пістолети, зокрема Gloсk 19 з набоями та глушниками
  • банківські картки та готівку, які витрачали на вербування

Затримали організатора та спільника

Під час комплексних заходів на Прикарпатті затримано організатора ворожого осередку та його спільника. Зловмисники діяли у складі злочинного угруповання, діяльність якого дистанційно координували кадрові співробітники спецслужби РФ,” — зазначили в СБУ. Наразі організатору агентурної групи ФСБ та його спільнику повідомили про підозру за державну зраду та підробку документів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Слідчі дії ще тривають,

Нагадаємо, нещодавно у Львові СБУ затримала двох зловмисників, які підпалювали військові авто за гроші росіян. Затримані причетні до трьох випадків підпалів автомобілів військовослужбовців у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності