• Головна
  • Світ
  • “Ісламська держава“ взяла відповідальність за теракт у “Крокус Сіті Хол“ у Підмосков’ї

“Ісламська держава“ взяла відповідальність за теракт у “Крокус Сіті Хол“ у Підмосков’ї

“Ісламська держава“ взяла відповідальність за теракт у “Крокус Сіті Хол“ у Підмосков’ї

Терористичне угруповання опублікувало фото терористів, зовнішність яких збігається з фото російських спецслужб

Терористичне угруповання “Ісламська держава“ взяло на себе відповідальність за стрілянину в концертному залі у Підмосков’ї. Терористи зазначили, що їхньою метою було напасти на велике скупчення християн. Про це написали журналісти Української правди у суботу, 23 березня, посилаючись на сайт, який відслідковує діяльність ІД.

Найжорстокіша атака за останні роки

“Ісламська держава“ опублікувала фото терористів, яких нібито відправила влаштувати теракт у “Крокус Сіті Хол“. Зовнішність осіб на фотографії збігається з фото затриманими терористами, які оприлюднили російські спецслужби. У ІД зазначили, що метою теракту було вразити велике скупчення християн, та назвали його “найжорстокішою атакою за останні роки“.

Згідно з повідомленням, терористів було четверо — троє відкрили вогонь по людях у глядацькому залі, а четвертий в цей час підпалював будівлю концертної зали. Терористична організація також стверджує, що бойовики були озброєні кулеметами, пістолетами, та місткостями з горючою сумішшю.

Нагадаємо, ввечері 22 березня кілька невідомих чоловіків у камуфляжі почали стрілянину в престижному концертному залі “Крокус Сіті Хол” у Підмосков'ї. На момент перших повідомлень було відомо, що терористи вбили щонайменше 40 осіб та поранили понад сотню, проте згодом стало відомо, що під час теракту загинули близько принаймні 133 людини.

Також після теракту російські добровольці з Легіону “Свобода Росії” заявили, що вважають стрілянину в концертному залі провокацією путінського режиму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності