• Головна
  • Світ
  • Кількість загиблих під час теракту у Підмосков'ї зросла до 133

Кількість загиблих під час теракту у Підмосков'ї зросла до 133

Кількість загиблих під час теракту у Підмосков'ї зросла до 133

Росіяни пропонують ввести смертну кару для терористів

У Підмосков'ї продовжують розбирати завали концертного залу "Крокус Сіті Хол". Наразі число загиблих під час теракту збільшилося до 133 людей, проте їх може бути й більше, адже пошукові роботи ще тривають. Про це повідомили журналісти Української Правди у суботу, 23 березня, посилаючись на російські держструктури.

Найбільший теракт за останні 20 років

"Під час розбору завалів у концертному залі "Крокус Сіті Хол" кількість загиблих унаслідок теракту збільшилася до 133 осіб. Пошукові роботи тривають", — розповіли у Слідкомі РФ. Відтак цей теракт став найбільшим за кількістю загиблих у Росії за останні 20 років. Більше людей загинули лише під час теракту у бесланській школі №1 у вересні 2004 року. Тоді загинули 334 людини.

В теракті у "Крокус Сіті Хол" росіяни звинувачують Україну. Зокрема, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова під час ефіру на телеканалі Россия-24 заявила, що уряд РФ зробить все, щоб захід “прокинувся від дурману вседозволеності для Києва“. Також ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін сказав, що йому очевидно, хто був “замовником“ теракту. "Ми знаємо цинізм українського режиму і тих, хто керує ним", — сказав бойовик.

Смертна кара для терористів

Після теракту у "Крокус Сіті Хол" росіяни почали обговорювати в мережі можливість введення смертної кари для терористів. Цю ідею публічно підтримав депутат Держдуми від окупованого Криму Михайло Шеремет. У коментарі для РИА Новости він заявив, що має намір ініціювати питання введення смертної кари. Водночас голова фракції "Единая Россия" в Держдумі РФ Володимир Васильєв, зазначив, що у питанні смертної кари уряд РФ орієнтуватиметься на настрої та очікування суспільства.

Нагадаємо, ввечері 22 березня кілька невідомих чоловіків у камуфляжі почали стрілянину в престижному концертному залі “Крокус Сіті Хол” у Підмосков'ї. На момент перших повідомлень було відомо, що терористи вбили щонайменше 40 осіб та поранили понад сотню.

Також після теракту російські добровольці з Легіону “Свобода Росії” заявили, що вважають стрілянину в концертному залі провокацією путінського режиму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності