• Головна
  • Світ
  • Стрілянина на концерті в Москві: кількість загиблих збільшується

Стрілянина на концерті в Москві: кількість загиблих збільшується

Стрілянина на концерті в Москві: кількість загиблих збільшується

Згодом у концертному залі стався вибух, після якого зайнялась пожежа

Ввечері 22 березня в Москві сталася стрілянина в престижному концертному залі “Крокус-холл”. Кілька невідомих чоловіків у камуфляжі почали стріляти з автоматичної зброї і, на момент перших повідомлень було відомо, що вбили щонайменше 40 осіб. Більше сотні осіб отримали поранення.

Що сталося у Москві

На відео, яке поширюють в мережі, видно, як люди в паніці втікали з приміщення концертного залу. Один з очевидців описав нападників як п’ятьох бородатих чоловіків з хорошими військовими навичками.

Після стрілянини у концертному залі стався вибух та зайнялась пожежа. Будівлю “Крокус-холла” охопило полум’ям, в небо підіймався густий чорний дим, всередині палаючої будівлі перебувало багато людей. Всього в концертному залі, за різними оцінками, могло перебувати до 6200 осіб.

Щось мені підказує, коли нападника впіймають, його прогнозовано оголосять українським терористом. Закрутять в Росії гайки ще більше і ще брутальніше будуть обстрілювати наші міста, — з 1999 року фсбшна влада Путіна відверто діє по одній схемі”, — написав журналіст Андрій Цаплієнко.

Спочатку заявляли, що нападники зуміли втекти з будинку “Крокус-холлу”, однак потім з’явилося відео штурму приміщення, в якому вони нібито забарикадувалися і відстрілюються.

Тим часом стрілянину у Москві прокоментували в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Там кажуть, що нинішній теракт у Підмосков'ї є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. "Це свідома провокація спецслужб Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. Кремлівський тиран з цього починав свою кар'єру і такими ж злочинами проти власних громадян хоче її завершити", — заявив представник ГУР Андрій Юсов.

На ранок 23 березня з’явилися повідомлення про те, що загиблими вважають вже 87 людей. Проте зазначили, що це ще не остаточне число. Пропагандистське видання “Риа Новости” о 7 ранку повідомило, що гасіння пожежі в “Крокусі” займе ще приблизно дві години.

Згодом росзмі повідомили, посилаючись на слова керівника ФСБ Олександра Бортнікова, що затримали 11 осіб у справі стрілянини у “Крокусі”. Серед них, наче б то, і 4-х терористів.

За оновленими даними у стрілянині та пожежі, як пише BBC, загинули щонайменше 115 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності