• Головна
  • Новини Львова
  • СБУ затримала агентів російських спецслужб, які готувати теракти у Львові та Києві

СБУ затримала агентів російських спецслужб, які готувати теракти у Львові та Києві

Затримання диверсантів

Терористи готували вибух на оборонному підприємстві у Львові та у кількох торгово-розважальних центрах столиці

Працівники СБУ затримали двох осіб, які за завданням спецслужб РФ планували серію терактів у Києві та Львові. Вони мали підірвати вибухові пристрої 9 травня на оборонному підприємстві у Львові, в торгових центрах та ресторані у Києві. Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

Диверсанти заховали вибухівки у харчових продуктах

За даними правоохоронців, затримані підготували 19 саморобних бомб, замаскованих під харчові продукти. З опублікованих фото СБУ видно, що одну із вибухівок заховали у коробці із зеленим чаєм. Терористів затримали на автостоянці в останньому із столичних торгових центрів, де підозрювані планували закласти вибухівку. У Києві вдалося вчасно виявити і знешкодити 15 вибухових пристроїв, у Львові попередньо вилучили ще 4.

За даними слідства, куратором терактів РФ був співробітник ГРУ Юрій Сизов, який проходить службу у військовій частині №92154. Сизов особисто давав вказівки завербованим агентам і навіть записав відеоінструкцію з встановлення вибухівки. Він також відповідав за підготовку диверсії на Львівщині у лютому 2024 року, якій СБУ також завадила.

Одному з підозрюваних інкримінують державну зраду та замах на диверсію, іншому — незакінчений терористичний акт. Їх взяли під варту без права внесення застави. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних до підготовки терактів. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності