• Головна
  • Світ
  • Експрацівника СБУ Василя Прозорова підірвали в Москві

Експрацівника СБУ Василя Прозорова підірвали в Москві

Підірваний позашляховик Василя Прозорова

Василь Прозоров народився в Бердянську, працював в СБУ, а потім втік до Росії

У Москві підірвали позашляховик, яким користувався експрацівник СБУ Василь Прозоров. Зрадник вижив, але постраждав.

Про те, що в Москві підірвали автомобіль Василя Прозорова, вдень у п’ятницю, 12 квітня, повідомили місцеві Telegram-канали. За їхньою інформацією, автомобіль Прозорова Toyota Land Cruiser вибухнув за секунду після того, як він завів автомобіль. Вибухівка була розміщена під водійським сидінням.

Після вибуху Василь Прозоров вижив, однак його госпіталізували. Помічники Прозорова стверджують, що його життю нічого не загрожує.

Хто такий Василь Прозоров, якого підірвали в Москві

Василь Прозоров — колишній підполковник СБУ. Він народився в Бердянську. Публічність отримав після того, як у березні 2019 року в Росії дав пресконференцію з нібито викриттям роботи СБУ.

Раніше Прозоров заявляв, що нібито воював у 2014-2015 роках проти підконтрольних Росії збройних формувань на Донбасі і стверджував, що ненавидить сепаратистів. Але на пресконференції 25 березня 2019 року в Москві він заявив, що працював на Росію з квітня 2014 року, а у травні його взяли на роботу в Антитерористичний центр при СБУ.

Прозоров працював у СБУ з 1999 по 2018 рік.

був співробітником Служби безпеки України. З травня 2014 року працював у центральному апараті СБУ, у штабі її Антитерористичного центру. Згідно з наданим на пресконференції документом, він був підполковником СБУ на посаді старшого консультанта-експерта. СБУ згодом підтвердила цю інформацію.

Василя Прозорова звільнили зі СБУ в 2018 році через службову невідповідність.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності