• Головна
  • Україна
  • 36-річний мешканець Чернівців хотів стати російським солдатом і підпалив прапор

36-річний мешканець Чернівців хотів стати російським солдатом і підпалив прапор

На Буковині викрили російського інформатора на підготовці до ударів по критичній інфраструктурі

Зрадник запропонував росіянам співпрацювати

СБУ викрила 36-річного мешканця Чернівців на співпраці з російськими спецслужбами. Зрадник самостійно запропонував окупантам допомогу у підготовці ударів по критичній інфраструктурі Буковини. До того ж він два роки ухилявся від мобілізації та хотів приєднатися до армії РФ, повідомила пресслужба СБУ, 26 червня.

Спалював державний прапор

З часу повномасштабного вторгнення 36-річний зрадник два роки переховувався вдома від мобілізації і навіть сам звʼязався з росіянами, щоб запропонувати їм співпрацю. Злочинець намагався встановити місця розташування складів з паливо-мастильними матеріалами в Чернівцях.

Для комунікації з окупантами чоловік використовував один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби Росії. Для конспірації в інтернеті фігурант використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом. Щоб підтвердити свою відданість, він в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний Прапор України” — йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучили мобільні телефони, ноутбуки, планшет та флешки з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни агресора. Наразі слідчі повідомили йому про підозру за двома статтями. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності