• Головна
  • Україна
  • Чехія розпочала постачання боєприпасів в Україну: перша партія вже прибула

Чехія розпочала постачання боєприпасів в Україну: перша партія вже прибула

Снаряди

Премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала не уточнив розмір цієї партії

Чехія доставила першу партію боєприпасів в Україну. Це частина великого плану допомоги, про який Чехія оголосила ще на початку 2024 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Він не сказав точно, про яку кількість боєприпасів йдеться. Проте раніше Чехія виявила понад мільйон боєприпасів у країнах поза ЄС, які можна придбати для України і 18 країн погодилися взяти участь у такому проєкті. “Перша партія боєприпасів у межах нашої ініціативи прибула в Україну деякий час тому. Ми робимо, що необхідно”, — написав Фіала.

Нагадаємо, у лютому 2024 року президент Чехії Петр Павел оголосив про намір закупити для України близько 800 тис. боєприпасів у третіх країн. Зокрема йдеться про 500 тис. снарядів калібру 155 мм та ще 300 тис. снарядів калібру 122 мм. Петр Павел закликав країни Європи підтримати ініціативу фінансово — для здійснення закупівлі необхідно було зібрати 1,5 млрд доларів. До ініціативи вже долучилися Швеція, Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція та Норвегія.

У квітні після саміту ініціативи "Тримор'я" президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла понад мільйон артилерійських боєприпасів за межами ЄС, які можна було б закупити для України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності