• Головна
  • Україна
  • Велика збройова компанія з Чехії заявила про намір виготовляти зброю в Україні

Велика збройова компанія з Чехії заявила про намір виготовляти зброю в Україні

Czechoslovak Group хоче інвестувати в Україну сотні мільйонів євро, фото Czechoslovak Group

Czechoslovak Group планує інвестувати в Україну сотні мільйонів євро

Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), один із найбільших європейських виробників зброї, хоче допомогти Україні наростити власне виробництво важких боєприпасів для протидії росіянам, заявив власник і виконавчий директор CSG, мільярдер Міхал Стрнад, якого цитує Bloomberg.

Сотні мільйонів євро інвестицій

За словами Стрнада, чеська компанія хотіла б інвестувати «сотні мільйонів євро» в Україну та вже веде переговори з українським державним концерном «Українська оборонна промисловість» про потенційне спільне підприємство.

Яку зброю чеська компанія виготовлятиме в Україні

В Україні CSG хоче виробляти артилерійські й танкові снаряди, а також важку техніку, повідомив керівник Czechoslovak Group. Стрнад розповів, що після початку повномасштабної війни його компанія удесятеро збільшила виробництво великокаліберних боєприпасів на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії.

«Нелегко керувати таким стрімким зростанням. Якби у нас була угода, ми б передали наші технології Україні. Таким чином, ми могли б використовувати їхні можливості і їхніх людей для нарощування виробництва артилерійських і танкових боєприпасів», — пояснив він.

Яку зброю виробляє Czechoslovak Group

Окрім боєприпасів, CSG виробляє військові та цивільні вантажівки Tatra, бронемашини та колісні самохідні гаубиці, а також модернізує танки Т-72 радянських часів для української армії. Уже зараз, щоб задовольнити попит, компанія будує нові виробничі цехи в Чехії.

Україна нарощує виробництво зброї у співпраці з партнерами

В Україні створено вже п’ять спільних із міжнародними партнерами підприємств, які займаються виробництвом зброї, повідомляв раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він запевнив, що «таких підприємств будуть десятки», оскільки робота в цьому напрямку продовжується. За його словами, деякі підприємства створюють непублічно, і влада не комунікує про місце їхнього розташування, щоб гарантувати безпеку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності