• Головна
  • Війна
  • В України з’явилася зброя, яка б’є росіян на відстані 700 км

В України з’явилася зброя, яка б’є росіян на відстані 700 км

В України з’явилася зброя, яка б’є росіян на відстані 700 км

Зараз на ОПК працюють 500 підприємств у всій країні — 100 державних і 400 приватних

У 2024 році Україна наростить оборонну промисловість ушестеро та розпочне випускати наземні дрони. Також у країні з'явилися далекобійні ракети, які сягають цілей на 700 км. Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив під час форуму "Україна. Рік 2024", передає кореспондентка Суспільного.

Міністр анонсував, що у 2024 році Україна виготовлятиме нову гібридну ППО. Його виробляють у співпраці з західними партнерами, беручи за основу старі радянські машини або західні системи. Щодо протиповітряної оборони вже є 5 проєктів, зазначив урядовець.

"Найважливіша програма — ракетна. У нас зʼявилася далекобійна зброя, яка уражає цілі на 700 км", — розповів Камишін. Він надав також кілька цифр щодо розвитку оборонної промисловості в Україні. Зараз на ОПК працюють 500 підприємств у всій країні — 100 державних і 400 приватних. "Оборонка" виробила втричі більше засобів у 2023 році, ніж у 2022-му. А спроможність цього року зросла в 6 разів. На ОПК працюють нині близько 300 тисяч конструкторів, робітників, науковців.

"Головна номенклатура, на яку чекає наш фронт, — боєприпаси. За минулий рік ми їх суттєво наростили. Мінометні — у 42 рази, артилерійські — у 2,8 раза", — говорить Камишін. Він підкреслив, що як би Україна не збільшила виробництва боєприпасів, потреба фронту більша, ніж виробничі спроможності США та ЄС разом узятих.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності