• Головна
  • Україна
  • Екснардеп від «Партії Регіонів» разом з іншими ділками постачав деталі російському ВПК: деталі

Екснардеп від «Партії Регіонів» разом з іншими ділками постачав деталі російському ВПК: деталі

Екснардеп від «Партії Регіонів» разом з іншими ділками постачав деталі російському ВПК: деталі

З 24 лютого 2022 року ділки поставили до РФ комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн

Державне бюро розслідувань затримало власників та топменеджмент концерну, який продовжував забезпечувати російський ВПК навіть після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Серед них був екснардеп від «Партії Регіонів».

Про це 8 червня повідомили у пресслужбі ДБР.

Наразі слідчі та оперативні працівники ДБР та прокурори Офісу Генпрокурора проводять понад 30 обшуків.

«Зокрема, у колишнього нардепа серед розкошів у стилі «Пшонка стайл» знайдено книги, які звеличують Росію та пропагують її імперські наративи, російські відзнаки та навіть комсомольський значок, який турботливо зберігався серед цінних речей», - йдеться у повідомлені.

Також у деяких підозрюваних були знайдені паспорти РФ та договори з країною-агресором.

Загалом до складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб, з-поміж близьких родичів екснардепа, менеджменту промислово-інноваційної групи компаній та громадян РФ.

Так, промислово-інноваційна група компаній з 2014 року забезпечувала російські держпідприємства високоефективними вузлами, агрегатами, деталями пневматичного обладнання.

«Відправлена до країни-агресора продукція використовується у військовій сфері, а саме безпосередньо у військово-промисловому комплексі російської федерації, в тому числі на Донецькому та Запорізькому напрямках під час ведення агресивної війни проти нашої держави», - зазначили у ДБР.

Там додали, що концерн займав друге місце у постачанні товарів для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції. А з 24 лютого 2022 року ділки поставили до РФ комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн.

Наразі затримано шість осіб, також вживаються заходи щодо затримання решти учасників злочинної організації.

Водночас іншим фігурантам, зокрема й громадянам РФ, буде повідомлено про підозру заочно та оголошено в розшук.

Нагадаємо, Служба безпеки запобігла спробі незаконного вивезення за межі України двигунів до військово-транспортних літаків. Зловмисники планували переправити їх в Іран.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності