• Головна
  • Україна
  • СБУ викрила ділків, які постачали в Росію спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

СБУ викрила ділків, які постачали в Росію спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

СБУ викрила ділків, які постачали в Росію спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

Співробітники СБУ запобігли вивезенню до Росії понад 100 одиниць нової партії товару

Служба безпеки заблокувала на Полтавщині схему нелегального постачання до РФ товарів критичного експорту. До організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, який має підконтрольний бізнес на території Росії.

Про це 11 травня повідомили в СБУ.

Так, фігуранти налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується підприємствами військово-промислового комплексу РФ.

«Серед «замовників» товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту РФ», - йдеться у повідомленні.

Водночас ділки контактували з московським підприємством «НПП Торий», яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Натомість співробітники СБУ запобігли вивезенню до Росії понад 100 одиниць нової партії товару.

«Для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти «посилки» переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури в Росії», - пояснили у пресслужбі відомства.

Під час обшуків у виробничих та офісних приміщеннях фігурантів виявлено:

  • документи із доказами злочинних дій;
  • печатки підконтрольних фігурантам російських компаній, які займалися реалізацією продукції на території РФ;
  • бойові припаси до автомата Калашникова.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще й додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Також вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки запобігла спробі незаконного вивезення за межі України двигунів до військово-транспортних літаків. Зловмисники планували переправити їх в Іран.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності