Львівський бізнесмен вивозив елітні автівки до Росії

Львівський бізнесмен вивозив елітні автівки до Росії

Протягом 2022-2023 років бізнесмен нелегально переправив російським «замовникам» понад 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро.

Правоохоронці повідомили про підозру львівському бізнесмену, який сприяв державі-агресору у здійсненні «паралельного імпорту» елітних транспортних засобів до Росії.

Про це пишуть на сторінці Офісу Генерального прокурора.

Львівському підприємцю повідомили про підозру у пособництві державі-агресору, заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 1 ст. 111-2, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний купував в Україні елітні транспортні засоби та за підробленими документами транзитом через Польщу та республіку Білорусь вивозив їх до Росії.

Санкції ЄС призвели до того, що більшість відомих світових авто-брендів припинили діяльність на автомобільному ринку Росії. Залишилися лише російські та китайські марки. З’явився дефіцит транспортних засобів закордонного виробництва.

Елітні авто, ввезені підозрюваним, реалізовувались на території країни-агресора. Їхніми новими власниками, окрім інших, стали представники пропагандистського телеканалу «RT» та «Газпрому».

За інформацією правоохоронців, протягом 2022-2023 років бізнесмен нелегально переправив російським «замовникам» понад 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро.

Вже після того, як транспортні засоби фактично знаходились на території Росії, підприємець звертався до податкової із заявами про повернення йому сум бюджетного відшкодування з ПДВ. Таким чином підозрюваний ще й заволодів бюджетними коштами на суму понад 1 млн грн.

Під час обшуків за місцями перебування підозрюваного у Києві та Львові правоохоронці виявили 35 печаток підприємств, у тому числі офшорних компаній, залучених у «схемі», фінансово-господарську документацію.

На майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 млн грн накладено арешт.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше півсотні нежитлових виробничих приміщень в різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і понад 40 елітних автомобілів.

На сторінці СБ України пишуть, що львівський підприємець раніше проживав у Росії та має там власний бізнес.

Нагадаємо, за матеріалами Служби безпеки арештовано нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, загальною вартістю 10,5 млрд гривень. Зазначається, що екснардеп причетний до пособництва країні-агресору.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності