• Головна
  • Україна
  • В Україні створили вже третій табір для російських військовополонених

В Україні створили вже третій табір для російських військовополонених

Україна відкрила новий табір для російських військовополонених

Через велику кількість росіян, які здалися в полон, в Україні довелося відкрити ще один табір

Через велику кількість росіян, які здалися у полон, і блокування обмінів військовополоненими з боку Росії, Україна вимушена відкривати нові місця для їх утримання. Тому у середу, 29 травня, розпочав свою роботу новий табір для російських військовополонених "Центр-3". Ймовірно, це не останній такий табір, який запрацював цього року, повідомив Єдиний центр приймання звернень військовослужбовців РФ щодо здачі в полон “Хочу жити”.

Як зазначають в повідомленні, полонених росіян утримують не в колоніях суворого режиму разом із ув'язненими, а у спеціально призначених таборах для військовополонених і спецвідділеннях при СІЗО. “На відміну від Росії, Україна дотримується Женевської конвенції. Їх (військовополонених — ред.) не позбавляють зв'язку з рідними, до них допускають Міжнародний Червоний Хрест”, — зазначили в центрі “Хочу жити”.

Крім того, полонені росіяни в українських таборах мають змогу отримувати посилки і грошові перекази, працювати, займатися спортом і дозвіллям. “Всього цього позбавлені українські військовополонені в Росії, попри те, що Росія також є підписантом Женевських конвенцій”, — додали в центрі.

До слова, раніше уповноважена з прав людини у Росії Тетяна Москалькова заявила, що Росія призупиняє обмін полоненими з Україною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності