• Головна
  • Україна
  • У Києві затримали “кримінальних авторитетів”, які заробляли на втечах ухилянтів

У Києві затримали “кримінальних авторитетів”, які заробляли на втечах ухилянтів

У Києві затримали кримінальних авторитетів.

Вони діяли на території Сумської, Чернігівської, Київської областей та столиці України

У Києві правоохоронці затримали лідерів та учасників злочинних угруповань, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів. Про це Національна поліція повідомила 22 травня.

Для перерозподілу сфер впливу вони організували проведення кількох таких “сходок”, на які у ролі “третейських суддів” запросили лідера ще одного злочинного угруповання – кримінального авторитета на прізвисько Куцу. До них в режимі онлайн також доєднався “вор в законі” на прізвисько Лавас-огли Батумський. За його участі ухвалили рішення про контроль бандами нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон. Також визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити в “общак”.

Загалом поліцейські задокументували проведення п’ятьох таких злочинних зібрань на території Києва за участю представників трьох кримінальних кланів. Спецоперацію із затримання лідерів злочинного світу правоохоронці провели спецоперацію на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей. За її результатами затримали “кримінального авторитета”, двох лідерів злочинних груп та двох їх учасників. Їм інкримінують організацію злочинного зібрання і незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Під час обшуків поліцейські вилучили 70 тисяч доларів, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, автомобілі тощо. Максимальне покарання за інкримінованими статтями, яке може загрожувати затриманим, — до 12 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності