• Головна
  • Україна
  • На Одещині під час стрибків з парашутом загинув курсант Військової академії

На Одещині під час стрибків з парашутом загинув курсант Військової академії

На Одещині загинув курсант Військової академії під час стрибків з парашутом

Парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався довкола ноги курсанта

На Одещині, під час навчальних стрибків з вертольота, загинув курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій одеської Військової академії Дмитро Холошин. Хлопець загинув через нещасний випадок, його парашут зачепився за вертоліт. Про це 15 травня повідомило ДБР у своєму Telegram.

Парашут зачепився за вертоліт

За даними ДБР, під час тренувального стрибка з вертольота допоміжний парашут курсанта Холошина зачепився за вертоліт, через це не зміг відкритися основний парашут.

Тренувальний стрибок курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив на висоті 600 метрів. За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався довкола ноги курсанта, а також перешкодив відкриттю основного парашута. Юнака почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися” — йдеться у повідомленні ДБР. За словами правоохоронців, 19-річний хлопець загинув на місці.

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом загибелі курсанта під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом. Слідство перевірить, чи відбувалася належна підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, дотримання правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків. Експертиза встановить чи був правильно укладений парашут. До слова, це був вже 12-й стрибок Дмитра Холошина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності