• Головна
  • Україна
  • ДБР викрило двох військових, які переховували убивць поліцейського на Вінниччині

ДБР викрило двох військових, які переховували убивць поліцейського на Вінниччині

затримання

Готується клопотання про їх арешт

У військовій частині на Одещині правоохоронці викрили двох військових, які переховували підозрюваних, у вбивстві поліцейських на Вінниччині. Одного з поплічників вже затримано. Про це у п’ятницю, 26 квітня, повідомили у Офісі Генпрокурора.

Після вбивства поліцейського, що сталося 20 квітня, нападники батько і син — Василаке вирішили втекти за кордон, тому звернулись за допомогою до знайомих військових, один з яких, до слова, раніше сам втік з військової частини в Одеській області.

Один з військових дав авто для втечі вбивцям за кордон, а інший — допоміг забрати закордонні паспорти

Розшукувані за вбивство поліцейського військовослужбовці, сховали своє авто в гаражі у батька підозрюваного, натомість взяли його машину, аби втекти за кордон. Ще один із військових, який допомагав вбивцям переховуватися, забрав для них закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

24 квітня працівники ДБР затримали одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних, до слова, він й сам раніше втік з військової частини під час несення служби. Наразі за приховування тяжкого злочину затриманому повідомлено про підозру. Іншому, також повідомлено про підозру і через самовільне залишення місця служби.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 20 квітня, на Вінниччині двоє чоловіків відкрили вогонь по патрульних поліцейських. Внаслідок стрілянини один з правоохоронців — Максим Зарецький загинув. Стрілків оголосили у розшук і вже наступного дня в Одеській області їх затримали. Вбивцями виявилися двоє військових, батько та син — Валерій та Віталій Василаке. Їм 52 та 26 років, чоловіки уродженці Вінницької області. Після скоєного злочину зловмисники хотіли втекти з України, проте спецпідрозділ КОРД їх затримав. Обидвом вбивцям призначили безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності