Суд залишив під вартою убивць поліцейського на Вінничині

Суд обрав запобіжні заходи вбивцям поліцейського

Обидвом вбивцям призначили безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою

У понеділок, 22 квітня, Вінницький суд обрав двом вбивцям поліцейського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права вносити заставу. Про це повідомили на сторінці Офісу генерального прокурора у Telegram.

Про вбивство

Батьку і сину, вбивцям поліціянта, інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство. “За клопотанням прокурорів одному і другому підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою” — йдеться у повідомленні прокуратури.

У залі суду 26-річний Віталій Василаке розповів, що вдарив поліцейського, бо думав, що той тільки один в машині. Потім вийшов інший правоохоронець і відкрив вогонь у його батька, зазначив він. Тоді син сховався за машиною і звідти почав стріляти. За словами затриманого, в їхній машині було 20 гранат, які планували закопати вдома у Чорномині, куди їхали син та батько. 52-річний батько, Валерій Валаке, у залі суду також заявив, що стріляв саме його син. За його словами, зброю, яка була в автомобілі, вкрав Віталій. Продавати її не планували. Також він підтвердив, що планував разом із сином виїхати до Молдови.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 20 квітня, на Вінниччині двоє чоловіків відкрили вогонь по патрульних поліцейських. Внаслідок стрілянини один з правоохоронців Максим Зарецький загинув. Стрілків оголосили у розшук і вже у неділю, 21 квітня, в Одеській області їх затримали. Вбивцями виявилися двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Після скоєного злочину зловмисники хотіли втекти з України, проте спецпідрозділ КОРД їх затримав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності