• Головна
  • Україна
  • Міноборони Великої Британії оголосило про рекордний пакет допомоги Україні

Міноборони Великої Британії оголосило про рекордний пакет допомоги Україні

Велика Британія оголосила про рекордний військовий пакету допомоги

Найбільший пакет військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів буде містити 4 мільйони боєприпасів, а також бронеавтомобілі Husky класу MRAP

Міністерство оборони Великої Британії оголосило про передачу найбільшого військового пакета Україні на 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це йдеться у дописі Міноборони Великобританії у соцмережі X.

Як йдеться в повідомленні, до пакету увійдуть 4 мільйони боєприпасів, понад 1 600 ракет, 400 транспортних засобів, включно зі 160 бронеавтомобілями Husky класу MRAP. До слова, у квітні Британія анонсувала даний пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів фунтів стерлінгів, що дорівнює понад 626 мільйонам доларів. Загалом після цього пакета, обсяг допомоги, яку Британія надала Україні, сягне 3 млрд фунтів стерлінгів.

Як раніше повідомляв уряд Британії, до нового пакета допомоги входитимуть:

  • 60 човнів, зокрема рейдові й водолазні катери, а також морські гармати
  • Понад 1 600 ударних ракет і ракет ППО, а також додаткові високоточні далекобійні ракети Storm Shadow.
  • Понад 400 транспортних засобів, зокрема 160 захищених автомобілів "Хаскі", 162 броньовані машини й 78 машин підвищеної прохідності.
  • Майже 4 млн боєприпасів для стрілецької зброї.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Великобританії Камерон приїжджав до Львова із робочим візитом. Кемерон анонсував полегшення отримання страхування для британців, які ведуть бізнес на Львівщині. Окрім того міністр висадив іменне дерево в центрі міста

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності