• Головна
  • Україна
  • Група ромів на Закарпатті вимагала звільнити їхніх товаришів, затриманих ТЦК

Група ромів на Закарпатті вимагала звільнити їхніх товаришів, затриманих ТЦК

Акція протесту під Закарпатським ТЦК.

Поліція розпочала кримінальне провадження за хуліганство

Ввечері 3 травня у Виноградові Закарпатської області група ромів з села Онок Берегівського району заблокувала виїзд з місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це написав журналіст Віталій Глагола.

За словами ромів, представники ТЦК хотіли мобілізувати їхнього односельця, якого вранці зупинили на місцевому базарі. Учасники протесту стверджували, що чоловік хворий і не може бути мобілізованим. Відтак роми приносили до будівлі ТЦК шини та підвозили пошкоджені авто.

У ході сутички з правоохоронцями лунали постріли. Згодом, 4 травня, поліція Виноградова розпочала кримінальне провадження за фактом конфлікту 10 осіб із працівниками ТЦК та СП. За словами правоохоронців, десяток мешканців села Онок порушували публічний порядок та вчиняли хуліганські дії, висловлюючи таким чином невдоволення через мобілізацію двох їхніх товаришів. Коли учасники конфлікту намагалися силою відчинити вхідні ворота, співробітники ТЦК та СП здійснили попереджувальні постріли у повітря. Ніхто з присутніх внаслідок хуліганських дій не постраждав.

Зараз конфлікт вичерпано. Слідчі кваліфікували дії ромів як хуліганство. Винним загрожує увʼязнення терміном до семи років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності