• Головна
  • Україна
  • Закарпатський ОТЦК прокоментував затримання водіїв міжнародних рейсів

Закарпатський ОТЦК прокоментував затримання водіїв міжнародних рейсів

Фото роботи ТЦК

За словами перевізників, їхніх водіїв знімають з маршруту, відвозять до ТЦК та одразу направляють на військові навчання

У Закарпатському ОТЦК та СП відповіли на скарги українських міжнародних перевізників про те, що їхніх водіїв знімають з маршрутів та залишають авто посеред дороги. Там заявили, що водіїв забирають до ТЦК для перевірки військово-облікових документів, оскільки ті не мають їх при собі. Відповідь оприлюднила пресслужба Закарпатського ОТЦК та СП у понеділок, 29 квітня.

З маршруту — до ТЦК та у військову частину

Українські міжнародні перевізники почали скаржитися до АсМАП на те, що працівники ТЦК у Закарпатській області знімають з рейсів їхніх водіїв. За словами представників компаній, водіїв зупиняють на дорогах, або ж контрольно-пропускних пунктах, та просять надати військово-облікові документи та проїхати до ТЦК.

"З водієм ми змогли поспілкуватися лише хвилину. Його забрали до військової частини, автомобіль залишили на КП. Зранку ми з ним поговорили, а вже зараз він знаходиться у військовій частині. Водій виконував міжнародне перевезення, на кордонному пункті йому ніхто зауважень не робив, а зараз автомобіль знаходиться без водія", — заявив представник київської компанії-перевізника "Транспеле" Сергій Нечай в інтерв’ю для АсМАП.

Відповідь Закарпатського ОТЦК та СП

У Закарпатському обласному ТЦК та СП прокоментували ситуацію з затриманими водіями та залишеними вантажівками. Там розповіли, що водіїв вантажних перевезень забирають до ТЦК для перевірки документів, і наголосили, що коли йдеться про мобілізацію, вони не мають переваг над рештою громадян України.

“Водії вантажних транспортних засобів такі ж громадяни України як і всі інші. Під час огляду документів на контрольно-пропускних пунктах не завжди є змога перевірити на місці всі військово-облікові дані, це пов’язано з тим, що громадяни завчасно не подбали про наявність при собі військово-облікових документів. В таких випадках військовозобов’язаним пропонують проїхати в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних”, — написали у Закарпатському обласному ТЦК та СП.

До того ж там зазначили, що у випадках, коли водія вантажівки забирають до відділення ТЦК, вантажівку залишають під наглядом правоохоронців. Для того, щоб уникнути таких ситуацій, у ТЦК порадили водіям завжди мати при собі військово-облікові документи, особливо, якщо вони засвідчують про непридатність до військової служби, або ж документ про належним чином оформлене бронювання від мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності