• Головна
  • Україна
  • Київський ТЦК пояснив, чому можуть надходити повістки померлим

Київський ТЦК пояснив, чому можуть надходити повістки померлим

Ілюстративне фото LIGA.net

Пояснення з’явилося після того, як повістка прийшла померлому журналісту Артему Франкову

У Київському міському ТЦК та СП заявили, що випадки з надсиланням повісток щодо оновлення даних померлим людям трапляються через те, що громадяни вчасно не оновлюють свої персональні дані. Відповідне повідомлення Київський міський ТЦК та СП опублікував після того, як померлому торік журналісту Артему Франкову прийшла повістка.

«Повідомляємо, що подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри. Відтак ТЦК та СП не володіє повною і достовірною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу», — сказано в повідомленні, опублікованому в неділю, 21 квітня.

Принагідно в ТЦК та СП нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

Повістка померлому Артему Франкову: що відомо

20 квітня стало відомо, що покійного редактора журналу «Футбол» Артема Франкова викликали повісткою до Територіального центру комплектування Оболонського району міста Києва для оновлення даних та проходження ВЛК. Повістку опублікували у Telegram-каналі Artем Frankov official, який, як стверджується, ведуть близькі колишнього журналіста.

Нагадаємо, Артем Франков помер 31 жовтня 2023 року у віці 53 роки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності