• Головна
  • Україна
  • На відновленні Бородянки в Київській області розікрали 20 млн грн

На відновленні Бородянки в Київській області розікрали 20 млн грн

Зруйнована багатоповерхівка в Бородянці, фото Дмитра Ларіна

Найбільше грошей розікрали на металопластикових вікнах

Фахівці Державної аудиторської служби під час ревізії Бородянської селищної ради виявили порушення на 19,8 млн грн під час використання коштів, виділених на відновлення селища, яке було одним з найбільш постраждалих унаслідок окупації Київщини в кінці лютого та в березні 2022 року. Про це аудитори повідомили у п’ятницю, 3 травня.

Як сказано в повідомленні, основна частина порушень на суму 14 млн грн — відсутність металопластикових вікон, які селищна рада мала встановити в рамках відбудови. «До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн», — наголосили в Держаудитслужбі. 

Також, згідно з чек-листами за програмою «єВідновлення», на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. Проте аудитори з’ясували, що таку ж суму, за рахунками, було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння. У Держаудитслужбі пояснили, що подібний підхід неефективного використання державних грошей стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків.

Аудитори повідомили, що передали інформацію про виявлені порушення в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності