• Головна
  • Україна
  • Мер міста на Дніпропетровщині зі спільниками розікрали 2 млн грн на ремонті доріг

Мер міста на Дніпропетровщині зі спільниками розікрали 2 млн грн на ремонті доріг

Мера міста з Дніпропетровзини підозрюють у злочині

Під час 35 обшуків поліцейські вилучили у підозрюваних понад один мільйон гривень у різній валюті, автомобілі, документацію, чорнові записи та компʼютери

Мера одного з міст Дніпропетровщини та ще чотирьох його спільників підозрюють у розкраданні понад 2 млн грн на ремонті доріг. Міського голову та двох спільників вже взяли під варту. Про це 5 квітня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

До розкрадання окрім мера причетний директор комунального підприємства, керівник та бухгалтер підрядної організації, інженер.

Як заволоділи 2 млн грн

У межах укладених договорів підрядник проводив роботи з поточного ремонту доріг у місті, за які отримав гроші на свої рахунки. “Однак зазначені в офіційних документах дані не відповідали фактичним обставинам. Так, обсяги, якість та вартість будівельних матеріалів були завищені. Також було зазначено техніку, яка взагалі не використовувалася під час ремонту”, — йдеться у повідомленні.

Таким чином з міського бюджету перерахували понад 2 млн грн, які спільники розподілили між собою. Міському голові та ще чотирьом учасникам схеми слідчі повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах. А також службовому підробленні у складі організованої групи.

Провели 35 обшуків

За результатами 35 обшуків поліцейські вилучили понад один мільйон гривень в різній валюті, автівки, документацію, чорнові записи, компʼютерну техніку.

Трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави:

  • міському голові — 15 млн грн;
  • керівнику комунального підприємства — понад 9 млн грн;
  • інженеру — 605 тис. грн.

Розгляд клопотань стосовно інших учасників триває.

Нагадаємо, 20 березня, правоохоронці затримали сімох людей за підозрою у привласненні понад 44 млн грн бюджетних грошей. Йдеться про відомого львівського бізнесмена, радника міністра фінансів Віталія Ломаковича та посадовців Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності