• Головна
  • Україна
  • Подружжя з Сумщини корегувало російські «Гради» по прикордонних територіях

Подружжя з Сумщини корегувало російські «Гради» по прикордонних територіях

Фото СБУ

Безробітне подружжя об’їжджало прикордонні території на власному автомобілі та оглядало наслідки російських обстрілів

Контррозвідники Служби безпеки України затримали подружжя агентів російської розвідки, які готували удари по підрозділах ЗСУ, що обороняють північно-східні рубежі України на прикордонних територіях Сумської області. Про це СБУ повідомила в понеділок, 29 квітня.

Як стверджується в повідомленні, для обстрілу окупанти планували застосувати різні види озброєння, включаючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град». Щоб скорегувати ворожі атаки, 66-річний безробітний чоловік зі своєю 61-річною безробітною дружиною мали виявити місця базування українських військ та передати їх координати загарбникам. Однак СБУ стверджує, що про цей задум росіян її співробітники дізналися ще на початковому етапі розвідувальної активності зрадників. «Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ та затримати обох зловмисників, коли вони проводили дорозвідку поблизу потенційної цілі», — наголосили в СБУ.

Як уточнили в прокуратурі, подружжя почало працювати на російські спецслужби від початку 2024 року. Вони дистанційно працювало на російську спецслужбу через анонімний чат. Для виконання ворожого завдання зрадники на власному автомобілі об’їжджали прикордоння, де відслідковували позиції Сил оборони.

Під час обшуку в затриманих вилучили мобільні телефони, які вони використовували для позначення геолокацій ЗСУ на Картах Google. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили подружжю про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.Обоє перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності