Внаслідок російської атаки по Чернігову загинули 17 людей

Ракетний удар по Чернігову: є загиблі та поранені

На місцях влучань працюють медики та рятувальники

У середу, 17 квітня, росіяни вдарили ракетами по Чернігову. Вороги завдали трьох ударів по центу міста. Внаслідок атаки щонайменше 60 мешканців міста постраждали, також є загиблі, повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

17 людей загинули, ще 60 — отримали поранення

Повітряну тривогу в Чернігові оголосили о 8:49. Вже за пів години у центрі міста пролунали вибухи. Ворожі ракети поцілили у житлові будинки. “Недобрий ранок на Чернігівщині! Ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру міста. Є загиблі цивільні, є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, медики. Надається вся необхідна допомога“, — написав начальник Чернігівської ОВА.

Також В'ячеслав Чаус повідомив, що у міста розгорнули штаб, в якому постраждалим мешканцям надаватимуть допомогу. Інформація щодо кількості постраждалих та загиблих, а також інші наслідки атаки уточнюється.

Оновлено. Станом на 10:20 у Чернігові виявили вісьмох людей, які загинули внаслідок російської ракетної атаки. Ще 18 мешканців міста отримали поранення, повідомив виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако. Від атаки постраждали 16 будинків, у більшості повилітали вікна. Також частина будинків у місті залишилася без газу та світла. На місцях влучання ворожих ракет продовжується пошуково-рятувальна операція.

Ігор Клименко: Чернігів.Екстрені служби ліквідовують наслідки ракетних ударів по місту. 11 загиблих, 22 травмованих станом на зараз. Маємо заяви про щонайменше трьох безвісти зниклих. Під завалами - ще люди. Триває пошуково-рятувальна операція. З постраждалими працюють психологи. На відео - момент порятунку одного із потерпілих. Серед загиблих внаслідок російського обстрілу - 25-річна лейтенант поліції. Жінка жила в сусідньому будинку, перебувала вдома на лікарняному. Смертельне осколкове поранення…Мої співчуття родинам усіх загиблих внаслідок російської атаки Принагідно нагадую публічним особам та місцевим мешканцям про необхідність виважено ставитися до поширення інформації щодо наслідків обстрілів. Не наражайте на небезпеку працівників екстрених служб, які намагаються врятувати потерпілих.

Posted by ДСНС України on Wednesday, April 17, 2024

Об 11:35 пресслужба ДСНС України повідомила, що рятувальники знайшли тіла ще трьох загиблих. Серед них була 25-річна лейтенант поліції, яка жила в будинку, сусідньому до того, в який влучила ворожа ракета. Також стало відомо про ще чотирьох поранених. Працівники ДСНС зазначають, що рятувальна операція триває, адже під завалами ще є люди, зокрема троє наразі вважаються зниклими безвісти.

Станом на 12:50 у ДСНС України додали, що внаслідок атаки загалом загинули 13 людей, а кількість постраждалих зросла до 61. Серед поранених є двоє дітей. Триває рятувальна операція. Трьох людей, які застрягли під завалами, вдалося врятувати.

О 13:30 пресслужба Офісу Генерального прокурора повідомила, що кількість загиблих внаслідок ракетного удару зросла до 14.

Станом на 16:14 відомо про 16 загиблих мешканців Чернігова внаслідок ранкової російської атаки. О 16:40, за інформацією рятувальників, кількість загиблих зросла до 17 людей, двоє з них померли в лікарні. 60 людей — постраждали від атаки, серед них троє дітей.

Нагадаємо, 15 квітня росіяни завдали удару керованою авіабомбою по навчальному закладі на Харківщині. Внаслідок влучання відомо про двох загиблих. Також четверо людей загинули від обстрілу Сіверська на Донеччині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності