• Головна
  • Україна
  • Житель Черкащини готувався здати росіянам розташування української ППО у двох областях

Житель Черкащини готувався здати росіянам розташування української ППО у двох областях

Фото СБУ

Чоловік шукав системи ППО Черкаській та Одеській областях

Служба безпеки України повідомила про затримання 47-річного жителя Черкас, який збирав для росіян інформацію про розташування радіолокаційних станцій протиповітряної оборони у Черкаській та Одеській областях. Про затримання чоловіка спецслужба повідомила в понеділок, 15 квітня. Такі радіолокаційні станції захищають інфраструктуру областей і допомагають протиповітряній оборони виявляти ворожі ракети та дрони.

Як стверджує СБУ, інформатором виявився 47-річний мешканець Черкас, ідеологічний прихильник Росії. Після початку повномасштабної війни чоловік сподівався, що на його роботу звернуть увагу росіяни. Тому він почав збирати інформацію про місця дислокації Сил оборони. Як уточнили у прокуратурі, для збору даних чоловік спеціально їхав до Одеси. Зібрані дані він поширював у відкритому доступі.

Водночас СБУ стверджує, що викрила злочинні наміри черкащанина ще на початковому етапі його діяльності.У подальшому всі дії ворожого інформатора спецслужба задокументувала й заблокувала. Під час обшуків за місцем проживання інформатора виявили мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Наразі жителю Черкас повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розміщення ЗСУ, а також у виправдовуванні й визнанні правомірною збройної агресії Росії проти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності