• Головна
  • Україна
  • Навіднику російської ракети на село Гроза оголосили нову підозру

Навіднику російської ракети на село Гроза оголосили нову підозру

Дмитро Мамон — один з навідників ракети на село Гроза в Харківській області, унаслідок якого загинули 59 людей, фото СБУ

Дмитро Мамон відбирав автомобілі в цивільних, коли чергував на блокпостах окупантів у Куп’янську

Підозрюваному у наведенні ворожої  ракети по селу Гроза на Харківщині експоліцейському Дмитру Мамону оголосили ще одну підозру в державній зраді. Про це в понеділок, 12 лютого, повідомили Державне бюро розслідувань та поліція.

та поліція.

Як сказано в повідомленні ДБР, після початку російського повномасштабного вторгнення Мамон почав прислужувати росіянам та виконувати всі їхні вказівки. Новим місцем роботи для зрадника стала окупаційна патрульна служба. Разом з російськими військовими він чергував на блокпостах, виписував штрафи місцевим мешканцям, та навіть вилучав у них автомобілі. Вилучений транспорт зрадник передавав російським силовикам.

Як додали в ДБР, за свою роботу отримував по 45 тисяч російських рублів щомісяця. А під час звільнення Куп’янська втік до Росії разом зі своїм братом Володимиром — теж колишнім поліцейським. У поліції уточнили, що там Мамон продовжує службу.

У жовтні 2023 року братам Мамонам було повідомлено про підозру у наведенні ракетного удару по кафе у селі Гроза Купʼянського району. Внаслідок атаки загинули 59 мирних мешканців, ще 5 отримали поранення. У той час у кафе проходив поминальний обід після похорону загиблого військового. Стосовно старшого брата Дмитра Мамона Володимира обвинувальний акт за фактом державної зради перебуває на розгляді в суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності