• Головна
  • Україна
  • Половина молодих французів готова воювати за Україну — опитування

Половина молодих французів готова воювати за Україну — опитування

Армія Франції

Майже третина молодих французів (31%) висловилися за розміщення французьких військ в Україні

51% французів віком від 18 до 25 років готовий поїхати воювати в Україну, щоб захистити свою країну. Про це свідчить опитування організації Ipsos на замовлення міністерства збройних сил Франції, пише французьке видання 20minutes.

Результати опитування

Молоді французи демонструють “оновлений патріотизм”, виявляючи готовність захистити країну в разі конфлікту навіть за межами Франції.

51% опитаних готові вступити у війну в Україні, щоб захищати Францію. Із них 17% відповіли “абсолютно так” і 34% - “так, можливо”.

Також 57% опитаних готові піти воювати під прапорами Франції в разі війни без згадки конкретної країни.

“На запитання: “якби захист Франції вимагав, щоб країна брала участь у війні в Україні, чи ти готовий взяти на себе зобов'язання захищати свою країну? “, 51% опитаних відповіли “так”, у тому числі 17% “так абсолютно” і 34 “так, можливо”. Майже чверть хлопців (24%) відповіли “так, абсолютно”, порівняно з 12% дівчат. Що ще вражаюче: без згадки про конкретну країну 57% опитаних молодих людей заявили про готовність записатися під прапори “у разі війни”, — йдеться у повідомленні видання.

Опитування показало, що майже третина молодих французів (31%) висловилися за розміщення французьких військ в Україні.

“Крім того, майже третина молодих французів (31%) висловилися за розміщення французьких військ в Україні (порівняно з 17% серед тих, хто старше 50 років), ще до того, як цей варіант був названий Еммануелем Макроном у лютому”, — пише видання.

Нагадаємо, після десятиліть тренувань для участі в обмежених військових операціях на Африканському континенті французькі військові розпочали підготовку до комбінованих бойових дій в Європі, з урахуванням досвіду України у боротьбі проти Росії

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності