• Головна
  • Україна
  • Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр оскандалилася заявою про демобілізацію

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр оскандалилася заявою про демобілізацію

Ганна Маляр довела до сліз Інну Совсун, скриншот з відео

Маляр закидає добровольцям, що вони, коли йшли на фронт, не читали Конституцію, де написано, що демобілізація на час воєнного стану неможлива

Колишня заступниця Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що добровольці, які пішли на фронт, мали читати Конституцію і знати, що демобілізація під час війни «неможлива». Про це вона заявила ввечері 12 квітня в ефірі «Суспільного» під час розмови з народною депутаткою від «Голосу» Інною Совсун, чоловік якої перебуває на фронті від початку повномасштабного вторгнення. Розмова переросла у сварку та доведення депутатки до сліз.

Резонансна перепалка між Маляр і Совсун, чоловік якої два роки перебуває на фронті, відбулася в ефірі програми «90 хвилин дискусії» на «Суспільному». Совсун порушила питання демобілізації та відпусток військовослужбовців, які добровольцями пішли на фронт у перші дні повномасштабного вторгнення. Однак ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр постійно перебивала депутатку й не давала їй висловитися. Колишня урядовиця також не дослухалася до ведучих програми, які просили її не перебивати опонентку.

Совсун намагалася проговорити важливість демобілізації та навела свій життєвий приклад, адже її чоловік пішов на війну з 24 лютого 2022 року. Але Маляр не давала їй договорити й фактично звинуватила чоловіка Інни Совсун у тому, що він «не читав Конституцію», в якій нібито написано, що «демобілізація під час воєнного стану неможлива». Маляр також стверджує, що про неможливість демобілізації на час воєнного стану «знали всі».

Спершу Совсун у відповідь на заяви Маляр заявила, що «коли люди пішли 24 лютого, то їм не потрібно закидати, що вони не дочитали щось у Конституції, а подякувати. Подякувати їхнім родинам, які чекають їх понад два роки, а не закидати тим, що вони щось не дочитали».

Далі Совсун продовжила, що її чоловік, як і сотні тисяч військовослужбовців, вже два роки воюють без відпочинку. У відповідь Маляр, перебиваючи депутатку, почала розпитувати, чи була у нього ротація. На що Совсун констатувала, що «ротація — це не рішення»: «Він два роки заледве бачить своїх дітей, тому ротація його не врятує», — додала дружина військового. Також Маляр запитувала про те, чи був він у відпустці.

Зрештою Маляр довела народну депутатку до сліз, після чого Інна Совсун таки змогла висловитися.

Заява Інни Совсун з приводу демобілізації військових

«Мій чоловік пішов захищати країну, вас і всіх тих, хто нас зараз дивиться. Я два роки його чекаю. Я регулярно не сплю ночами так само, як і сотні тисяч інших жінок, які чекають своїх чоловіків. Є мільйони інших чоловіків, які теж можуть воювати. У нас воюють не ті, хто пішли 24 лютого. В нас воює вся країна. Зараз те, що ви кажете, ви перекладаєте відповідальність на тих, хто зробив найважливіше в найскладніший момент історії. А ви зараз робите вигляд, що цієї проблеми [потреби заміни військових, які воюють понад два роки] не існує. […] Ротація — це можливість відпочити, але це не є можливістю повернутися до нормального життя, на яке люди заслуговують. Люди заслуговують на те, аби їх замінили: замінили тих, хто пішов рятувати нас у найскладніший період життя цієї країни. Зараз відмовляти їм у цьому праві — це неповага до них», — заявила депутатка.

Зазначимо, що Ганна Маляр перебувала на посаді заступника міністра оборони з 4 серпня 2021 до 18 вересня 2023 року. Потім працювала на підпорядкованому Міноборони Військовому телебаченні України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності