• Головна
  • Україна
  • Парламент підтримав легалізацію допомоги для Сил оборони з місцевих бюджетів

Парламент підтримав легалізацію допомоги для Сил оборони з місцевих бюджетів

Законопроєкт розблокує можливість підтримувати ЗСУ з місцевих бюджетів.

Верховна Рада України 11 квітня підтримала у першому читанні законопроєкт № 9559д про розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України. Він повинен розблокувати можливість підтримувати ЗСУ з місцевих бюджетів. Про це повідомив народний депутат, один з авторів законопроєкту Роман Лозинський.

Проєкт закону передбачає зміни до статті 26 закону “Про місцеве самоврядування в Україні”. Він пропонує додати до переліку виключної компетенції сільських, селищних та міських рад пункт “надання фінансової та матеріальної підтримки сектору безпеки і оборони у період дії воєнного чи надзвичайного стану, затвердження місцевих програм підтримки сектору безпеки і оборони”. Окрім того, законопроєкт пропонує розширити повноваження місцевих рад пунктом “підготовка, подання на затвердження, організація виконання та реалізація місцевих програм підтримки сектору безпеки і оборони”.

На думку Романа Лозинського, остаточне ухвалення закону дозволить залучити на потреби оборони мільярди гривень. “Поки закон не ухвалено в цілому, триватимуть перевірки "неугодних" органів місцевого самоврядування через їхню підтримку війська. А мери будуть мати законні відмазки, чому не хочуть виконувати запит громади на підтримку своєї армії”, — написав народний депутат.

Нагадаємо, у четвер 11 квітня парламент також остаточно ухвалив закон, що змінює правила мобілізації в Україні. За нього проголосували 283 депутати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності