• Головна
  • Україна
  • Поліція дізналася, як урни з прахом померлих потрапили на київський пустир

Поліція дізналася, як урни з прахом померлих потрапили на київський пустир

Фото прокуратури

Урни з прахом викинув працівник приватної ритуальної служби

26-річний працівник приватної ритуальної служби викинув на пустир 20 урн з прахом померлих. Тепер чоловікові загрожує до семи років в’язниці.

Нагадаємо, урни з прахом знайшли на вулиці Сирецькій у березні. 11 квітня Київська міська прокуратура повідомила подробиці про те, як ці урни опинилися на пустирі.

Правоохоронці з’ясували, що рідні померлих звернулися до однієї з приватних ритуальних служб Києва. Після кремації фірма пересипала прах в урну замовника. Водночас як стало відомо правоохоронцям, урни, які надали рідні померлих, були меншими від урн крематорію, тобто увесь прах до них не поміщався. Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її працівник просто викинув їх на пустирі на вулиці Сирецькій. Таким чином на вулиці були знайдені 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах.

Працівнику ритуальної служби повідомили про підозру в нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно. Йому загрожує обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності