• Головна
  • Україна
  • В Києві затримали вантажівку з дев’ятьма оленями: одна тварина померла в кузові

В Києві затримали вантажівку з дев’ятьма оленями: одна тварина померла в кузові

Олені в кузові, фото Миколи Калашника

Водія, який незаконно перевозив диких тварин, затримали, а оленів відправили в зоопарк

Минулої ночі на в'їзді до Києва поліція зупинила мікроавтобус Renault, переобладнаний під вантажівку, в кузові якої перебували дев'ятеро оленів. Один з них вже був мертвий, повідомив голова Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Інцидент стався пізно ввечері на одному з блок-постів на околиці Києва, в Дарницькому районі. Поліціянти встановили, що диких тварин утримували та перевозили без дозвільної документації. Пізніше на місце прибула слідчо-оперативна група. Згодом усіх оленів відвезли до Київського зоопарку для реабілітації. Також там встановлять причини смерті загиблого ссавця.

«Наразі тварини у безпеці, їм нічого не загрожує. Надалі цих красенів планується передати до заповідника», — розповів Калашник.

Патрульним поліцейським водій вантажівки повідомив, що він перевозив тварин з Сумської області на Рівненщину. Водночас що далі планували робити з тваринами наразі невідомо.

Водія затримали, ним виявився 22-річний чоловік, додали у поліції Києва. Йому інкримінують жорстоке поводження з тваринами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності