• Головна
  • Україна
  • 30 тис. доларів за будівництво гуртожитку для переселенців: на Дніпропетровщині затримали мера

30 тис. доларів за будівництво гуртожитку для переселенців: на Дніпропетровщині затримали мера

Хабар за гуртожиток для ВПО: затримано мера на Дніпропетровщині

Голова та секретар міськради вимагали хабар у підприємця, який хотів облаштувати гуртожиток для ВПО. За 30 тис. доларів посадовці обіцяли вплинути на депутатів, щоб ті погодили довгострокову оренду приміщення

ДБР затримало голову однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради на хабарі. Посадовці вимагали 30 тисяч доларів США хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців, повідомили у середу, 9 квітня, у ДБР. Як повідомило Суспільне, йдеться про міського голову Новомосковська Дніпропетровської області, Сергія Рєзніка.

Як йдеться в повідомленні, підприємець вирішив відремонтувати приміщення школи на території громади, щоб там можна було облаштувати переселенців. З цією пропозицією він звернувся до міської ради.

Посадовці хотіли хабар за оренду приміщення

“Посадовці під час зустрічей запросили у чоловіка 30 тис. доларів США хабаря. За ці гроші вони обіцяли винести питання на голосування сесії та надалі вплинути на депутатів, щоб ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення. Це давало змогу орендувати приміщення без оголошення спеціального тендеру,” — зазначили у ДБР.

Хабар підприємець передав секретарю ради у його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців і затримали. Їм оголосили про підозру в одержанні хабаря в особливо великих розмірах. Мерові та секретарю Новомосковська загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Одещині затримали під час втечі за кордон колишнього нардепа-регіонала. Окрім цього у Києві затримали злочинну групу, яка видурила 5 млн грн під прикриттям благодійності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності