• Головна
  • Україна
  • Офіс Генерального прокурора розслідує спробу вручити повістку журналісту Слідство.інфо

Офіс Генерального прокурора розслідує спробу вручити повістку журналісту Слідство.інфо

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження через вручення повістки журналісту Слідство.інфо

Працівників СБУ та ТЦК підозрюють у зловживанні службовим становищем

У понеділок, 8 квітня, Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через спробу вручити повістку журналісту Слідство.інфо Євгенію Шульгату. Співробітників СБУ та ТЦК, причетних до інциденту підозрюють у зловживанні службовим становищем та перешкоджанні роботі журналістів, повідомили у пресслужбі правоохоронного органу.

“У зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту Слідство.інфо, Офіс Генерального прокурора вніс відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК“, — написали в Офісі Генерального прокурора.

Вручення повістки пов’язане з розслідуванням про очільника департаменту кібербезпеки СБУ

Журналіст Слідство.інфо Євгеній Шульгат працював над розслідуванням про статки очільника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, яке вийшло у п’ятницю, 5 квітня. Наступного дня у київському супермаркеті двоє працівників Солом'янського ТЦК намагалися вручити журналістові повістку, від якої той відмовився.

За записами камер журналісти виявили, що військовослужбовців супроводжував чоловік у цивільному, який, ймовірно, і давав вказівки. За даними Слідство.інфо цим чоловіком міг бути працівник департаменту кібербезпеки СБУ Олексій Біленко — людина, близька до Іллі Вітюка.

Журналісти Слідство.інфо припустили, що вручення повістки пов’язане саме з розслідуванням Євгенія Шульгата, та було спробою перешкодити його роботі. “Ми усвідомлюємо, що зараз війна, і обовʼязок кожного громадянина – захищати країну. Проте, у цьому конкретному випадку ми вбачаємо переслідування журналіста за його діяльність. Щиро віримо, що правоохоронці відреагують на наші знахідки”, — написали у виданні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності