• Головна
  • Україна
  • На Одещині невідомі викрали 14-річного сироту: ТЦК відреагував на звинувачення

На Одещині невідомі викрали 14-річного сироту: ТЦК відреагував на звинувачення

На фото хлопчик, якого викоали невідомі на Одещині

Хлопчика, круглого сироту, опікуном якого є бабуся, невідомі зустріли на центральній вулиці села Приозерного на Одещині. Поруч з ним зупинився білий мікроавтобус з якого вибігло троє чоловіків у військовій формі та балаклавах

Співробітників Одеського ТЦК та СП мешканці Одещини підозрюють у викраденні 14-річного сироти у селі Приозерне Суворовської громади Ізмаїльського району. У ТЦК 7 квітня повідомили, що проводять службову перевірку та з’ясовують, чи саме їхні працівники 2 квітня заштовхали юнака у мікроавтобус, били його та висадили в іншому селі.

“Всі обставини події ретельно вивчаються, командуванням забезпечено максимальне сприяння правоохоронним органам, що діють в рамках розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР”, — йдеться у повідомленні Одеського ТЦК та СП.

Як трапилося викрадення

У вівторок, 2 квітня, у селі Приозерне Суворовської громади близько 17:30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору з автоматами закинули чотирнадцятирічного юнака у білий бус та вивезли у бік села Червоний Яр. Коли нападники згодом дізналися вік хлопця, то відпустили на трасі. Про це пише Бессарабія INFORM.

Хлопчика, круглого сироту, опікуном якого є бабуся, невідомі зустріли на центральній вулиці Приозерного. Поруч з ним зупинився білий мікроавтобус. “Звідти вибігло троє чоловіків з автоматами та заламали йому руки. На голові викрадачів були балаклави з намальованими білими щелепами”, — йдеться у повідомленні.

“Коли невідомі затягли хлопчину до мікроавтобуса, почали прикладати дуло автомату до його скроні, потім – до лоба, бо він чинив опір. А дитина займається спортом, тому в нього спрацювала реакція самооборони. Він почав викручуватися, а нападники його приборкали, завдавали удари по спині автоматом. Вони його побили та зв’язали руки пластмасовою стяжкою”, – каже начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі.

“Згодом нападники запитали вік хлопця. Коли той сказав, скільки йому років, не повірили. А коли зрозуміли, що вони везуть неповнолітнього, викинули його з буса та зняли стяжки. Наостанок порушники попередили хлопчину, щоб він мовчав про цей випадок, бо вони знають, де мешкають його рідні та він сам”, — пише видання.

Щоб повернутися до свого села хлопчик пройшов 7 кілометрів. А наступного дня розповів про подію у школі. Вчителька сповістила про це директора та старосту села. Тоді ж викликали поліцію. А соціальні працівники та психолог звернулися разом із бабусею постраждалого до Ізмаїльської окружної прокуратури. Також про випадок сповістили Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

“Наразі невідомо, чи це була просто озброєна банда, або військові, які таким чином проводять мобілізаційні заходи”, — йдеться у повідомлянні видання, яке розповіло цю історію. Проте в Одеському ТЦК та СП, працівників якого місцеві і підозрюють у викраденні підлітка, вже розпочали службове розслідування.

Нагадаємо, працівники Солом'янського ТЦК у Києві намагалися вручити повістку журналісту Євгенію Шульгату із “Слідства.Інфо”. Це сталося нібито на прохання СБУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності