Активісти просять уряд створити в Україні зоополіцію

Фото ілюстративне з Pixabay

Автори петиції заявили, що поліція недостатньо ефективно реагує на жорстоке поводження з тваринами

Петиція до уряду із закликом створити в структурі Національної поліції підрозділ зоополіції набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Голоси вдалося зібрати трохи більше ніж за місяць.

Автори петиції просять Кабмін створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції та розробити нормативно-правову базу для його діяльності. Авторка петиції Марина Суркова пояснила, що Нацполіція не реагує належним чином на кримінальні та адміністративні правопорушення у сфері поводження з тваринами, а поліцейські не володіють спеціальними знаннями, які потрібні для складання адмінпротоколів.

Авторка петиції вважає, що такий підрозділ міг би складати адмінпротоколи про жорстоке поводження з тваринами, відкривати кримінальне провадження за відповідною статтею та проводити досудове розслідування, тимчасово вилучати тварин, а також стежити за дотриманням власниками тварин правил їхнього утримання.

Нагадаємо, що кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами в Україні посилили в листопаді 2021 року. Водночас питання зоополіції вже порушувала Київська міська рада: у 2017 році вона звернулася до парламенту з проханням ухвалити відповідний закон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності