• Головна
  • Україна
  • Голова обласної ВЛК на житомирщині продавав довідки про непридатність

Голова обласної ВЛК на житомирщині продавав довідки про непридатність

Фото поліції

Разом з головою ВЛК поліція затримала ще двох лікарів, які були його спільниками

У Житомирі на хабарі затримали 39-річного голову обласної військово-лікарської комісії (ВЛК) та двох його спільників — 55-річного та 65-річного лікарів. Вони торгували довідками про непридатність до військової служби.

Про затримання голови ВЛК та двох лікарів стало відомо в четвер, 4 квітня, хоча затримали їх ще у середу. За інформацією поліції, затримані шукали серед пацієнтів-військових, направлених для проходження комісії, зацікавлених в отриманні статусу непридатності до служби або ж групи інвалідності.

Фальсифіковані довідки надавали лікарі низки клінік в Житомирській, Вінницькій областях та в Києві. Як стверджують у поліції, посередники обіцяли «вирішити» такі питання за винагороду. Вартість таких «послуг» коливалася від 3 до 5 тисяч доларів залежно від реальних травм, поранень та захворювань клієнта, а також «бажаного результату».

Військового медика разом зі спільниками затримали безпосередньо під час отримання 900 доларів хабаря, який поліціянти одразу вилучили. Того ж дня слідчі поліції Житомирщини провели дев’ять обшуків у службових кабінетах, за місцями проживання та в автомобілях учасників справи. Поліцейські виявили та вилучили майже 20 тисяч доларів і 40 тисяч гривень, банківські картки, медичну документацію, чорнові записи, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, автівки.

Голові ВЛК оголосили підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Його спільникам, крім згаданої статті, також інкримінують пособництво. Військовому лікарю та його цивільним спільникам може загрожувати від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що заступник голови ВЛК у Хмельницькому вимагав гроші у хворого військового за визнання його обмежено придатним, хоча знав про його хворобу.

До слова, статус «обмежено придатний» в Україні скасували: дізнайтеся, що це означає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності