• Головна
  • Україна
  • Українець отримав 12 років тюрми за купівлю дронів і тепловізорів для російської армії

Українець отримав 12 років тюрми за купівлю дронів і тепловізорів для російської армії

Фото ілюстративне

Чоловік передавав допомогу двом російським бригадам

Галицький районний суд Львова засудив уродженця Росії, який має українське громадянство, Костянтина В. до 12 років тюрми за пособництво ворожій державі. Костянтин В. збирав донати для російської армії, а потім купував для них дрони, медикаменти та інші товари, йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень, 4 квітня.

Дрони та тепловізори для російської армії

Із матеріалів справи відомо, що чоловік добровільно займався допомогою окупантам у період із березня по травень 2023 року. Костянтин В. проживав у Донецьку та кілька разів розмістив у забороненій в Україні соцмережі “ВКонтакте” публікації про збір грошей для російської армії, вказавши свої контактні дані та особисту банківську картку «Сбербанк Росії».

Пізніше чоловік за зібрані гроші закупив обладнання для двох російських бригад: 5 бригаді 1 мінометної бригади та 1 окремій мотострілецькій Слов’янській бригаді. Російським військам Костянтин В. купив безпілотники, тепловізори, медикаменти, гомеостатичні пов’язки, радіостанції та генератор.

У “ВКонтакте” та Telegram чоловік звітував про передану допомогу росіянам. “Демонструє передане з метою ефективної боротьби із «нацизмом», показує придбані БПЛА для окупаційних військ з метою боротьби з «фашизмом», звітує про придбаний БПЛА та тепловізори для окупаційних військ. Також закликає очистити країну від «фашизму» та «західної ідеології»”, — йдеться у вироку суду.

Галицький районний суд Львова заочно визнав винним Костянтина В. у пособництві Росії та призначив йому 12 років ув’язнення та конфіскацією майна. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності