Водія, який на смерть збив дитину на Львівщині, засудили до шести років ув’язнення

Смертельна ДТП на Львівщині

Мати з дитиною переходила дорогу на пішохідному переході

На Львівщині водія Peugeot 407 судили за смертельну ДТП — він збив на пішохідному переході 2-річного хлопчика у дитячому візочку. Водій не зупинився та не пропустив маму з візочком, яка в цей час переходила дорогу, йдеться у вироку суду, опублікованому в Єдиному державному судовому реєстрі судових рішень у середу 3 квітня.

За матеріалами справи, ДТП сталася вдень 29 серпня 2023 року на трасі “Київ — Чоп” неподалік села Раковець. Мешканець Нового Роздолу їхав правою смугою траси зі швидкістю 123 км/год. Поряд лівою смугою їхало авто Toyota C-HR, водій якого пригальмував та зупинився перед пішохідним переходом, щоб надати дорогу жінці з дитиною. Винуватець ДТП, побачивши, що сусіднє авто зменшило швидкість, вирішив не зупинятися.

Дитина померла на місці аварії

Мама постраждалого хлопчика переходила дорогу зліва направо, тримаючи в руках попереду себе дитячий візочок, у якому було немовля. Коли жінка пройшла ліву смугу, де її пропустив водій сусіднього авто, на правій смузі водій Peugeot наїхав на високій швидкості на дитячий візок. Внаслідок аварії, дитина отримала численні травми та померла на місці.

Пустомитівський районний суд визнав водія винним. У матеріалах справи зазначено, що винуватця неодноразово притягували до відповідальності через перевищення швидкості. Підсудний визнав свою вину у скоєному злочину. Він також повністю визнав цивільний позов про відшкодування матеріальної шкоди та частково — щодо моральної шкоди. Суд врахував каяття винуватця ДТП як пом’якшувальну обставину, натомість те, що внаслідок злочину загинула маленька дитина — як обтяжуючи. Тож суддя Пустомитівського районного суду призначив чоловікові покарання : 6 років ув’язнення з позбавлення права керувати всіма видами транспорту строком на 3 роки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності