У Львові судили водія, який заднім ходом на смерть збив пішохідку

У Львові судили водія, який заднім ходом на смерть збив пішохідку

Від отриманих під час аварії травм потерпіла померла в лікарні

У Львові водія Volkswagen LT 35 судили за смертельну ДТП — він збив жінку, рухаючись заднім ходом, потерпіла померла в лікарні. Сихівський районний суд Львова визнав обвинуваченого — Олександра Д., — винним, та засудив до п’яти років ув’язнення. Від покарання чоловіка звільнили, призначивши три роки іспитового строку та позбавивши водійських прав, йдеться у вироку суду, опублікованому в Єдиному державному судовому реєстрі судових рішень у понеділок 1 квітня.

Обвинувачений щиро розкаявся

За матеріалами справи, ДТП сталася вдень 15 грудня 2023 року на вулиці Ярослава Гашека у Львові. Олександр Д. їхав за кермом автомобіля Volkswagen LT 35 повз будинок на вулиці. Розпочавши рух заднім ходом, водій не впевнився у тому, що це безпечно, і що позаду автомобіля нікого немає. Внаслідок цього він збив жінку, яка проходила повз авто. Потерпілу госпіталізували, проте від травм, отриманих під час ДТП, вона померла у лікарні.

Під час судового засідання Олександр Д. не заперечував обставин, встановлених слідством, він повністю визнав свою провину та розкаявся. Також обвинувачений зазначив, що намагався частково компенсувати шкоду, заподіяну сім’ї потерпілої.

Сихівський районний суд Львова визнав Олександра Д. винним у спричиненні ДТП. Йому призначили п’ять років ув’язнення та позбавили водійських прав на три роки. Проте, врахувавши щире каяття обвинуваченого, його спробу відшкодувати шкоду та відсутність претензій до нього з боку потерпілих, Олександра Д. звільнили від відбування ув’язнення. Натомість покарання замінили трьома роками іспитового строку.

Нагадаємо, у березні на вулиці Широкій у Львові водій Chevrolet Volt збив 87-річну жінку, рухаючись заднім ходом. Потерпілу госпіталізували. Також наприкінці лютого у Дрогобичі водій Renault Scenic заднім ходом наїхав на 80-річну жінку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності