• Головна
  • Україна
  • 12-річна українка на протезах бігтиме Бостонський марафон, аби зібрати гроші для військового

12-річна українка на протезах бігтиме Бостонський марафон, аби зібрати гроші для військового

Яна Степаненко бігтиме на Бостонському марафоні

Яна Степаненко втратила обидві ноги під час удару по Краматорську

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську, бігтиме на Бостонському марафоні. Її забіг відбудеться на підтримку важкопораненого військового, повідомили у реабілітаційному центрі “Unbroken”, у четвер, 4 квітня.

Забіг на підтримку бійця з ампутацією

Яна Степаненко під час забігу прагне зібрати кошти на спортивний протез для українського військовослужбовця Олександра Рясного. Дівчинка хоче, аби він також мав можливість бігати. Олександр Рясний служив у ЗСУ ще з 2011 року. Чоловік був в АТО, потім в ООС. Під час повномасштабної війни воював на Запорізькому напрямку. У вересні 2023 року поряд з ним розірвався снаряд, внаслідок чого Олександр Рясний втратив ногу.

“Нині (військовий — ред.) опановує звичайний протез, планує повертатися на службу і мріє бігати”, — зазначили в “Unbroken”. До участі у Бостонському марафоні Яна Степаненко посиленого готується вже два місяці. Забіг має відбутися 13 квітня.

“Своєю участю у всесвітньо відомому марафоні юна українка прагне нагадати світові, що війна в її країні триває, продовжують страждати та гинути діти і дорослі, скалічено тисячі життів і щодня зростає кількість людей з ампутаціями”, — прокоментували у реабілітаційному центрі.

До слова, Яна Степаненко брала участь у львівському півмарафоні Незламності, який відбувся у вересні минулого року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності