У Києві відбувся благодійний “Найдовший у світі марафон”

Фото: Укрзалізниця

У забігу взяли участь пацієнти реабілітаційного центру “Незламні”, що у Львові

29 жовтня, у неділю, у Києві відбувся «Найдовший у світі марафон» від Нової Пошти. До благодійного забігу долучилися понад десять тисяч учасників з усього світу. Також у марафоні взяли участь і пацієнти Національного реабілітаційного центру “Незламні”.

29 жовтня об 11:30 у Києві стартував «Найдовший у світі марафон» — благодійний забіг вдячності та підтримки військових, які понад 9 років захищають Україну. Подію щороку організовує компанія «Нова Пошта». Організатори назвали цей марафон найдовшим, адже жоден спортивний забіг не триває так довго, як війна в Україні.

До забігу долучилися пацієнти реабілітаційного центру “Незламні”, що у Львові. Військові долали символічний кілометр на протезах та милицях. Серед учасників марафону:

  • Ігор Крупнов — перший в історії України пацієнт із вживленим у кістку протезом. Захисник був марафонцем, у боях на Херсонщині втратив обидві ноги. Дистанцію забігу Ігор долав на остеоінтегруючих протезах.
  • Євгеній Шваб — колишній поліцейський із Житомирщини. У боях за Луганщину отримав важкі поранення ноги та спини. Євгеній мав високу ампутацію та один із найскладніших видів протезування.
  • Павло Пацерук — воїн, який зазнав поранення під Бахмутом, переніс 9 операцій. Павло вже чотири місяці не відчуває праву ногу, і хірурги продовжують рятувати її від ампутації. Павло долав дистанцію на милицях.
  • Дмитро Устименко — колишній айтівець з Полтави. Протитанкова російська ракета забрала в Дмитра ногу, замість неї поставили протез.

Узяти участь у марафоні можна було з будь-якої точки світу. Понад десять тисяч учасників марафону бігли зі стартовими номерами, на яких замість цифр — факти про війну в Україні та імена захисників, яким учасники присвятили свій забіг. Замість реєстраційних внесків учасники робили донат на підсилення ППО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності