У Центрі «Незламні» відкрили протезну майстерню: скількох військових зможуть забезпечити

Фото: Pexels

Вони зможуть виготовляти близько 100 протезів на місяць

У львівському центрі протезування «Незламні» відкрили протезну майстерню.

Про це пише Львівська міська рада.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» Першого медоб’єднання Львова відкрив майстерню протезування. В ній працюватиме 10 протезистів. Серед них як фахівці з багаторічним досвідом роботи, так і молоді спеціалісти. Вони зможуть виготовляти близько 100 протезів на місяць. Також до команди протезистів уже приєдналися пацієнти, які втратили кінцівки у війні, зокрема, військові.

За словами керівника напрямку протезування центру Назара Багнюка, в майстерні є повний цикл виготовлення протеза — від зняття мірки до встановлення. Зокрема, там облаштували гіпсову, кімнати з пічками та верстатами, де робитимуть куксоприймачі, примірочну та тренувальну кімнату.

Окрім цього, аби мотивувати пацієнтів, на стінах протезної майстерні висять фото незламних українців, які уже отримали протези в центрі. Зазначимо, що від вересня в центрі «Незламні» встановили більше сотні протезів, десять з яких — біонічні протези рук.

Нагадаємо, львівський завод може стати всеукраїнським осередком протезування. Там планують надавати допомоги усім тим, хто постраждав внаслідок війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності