Вроцлав виділить мільйон євро на будівництво реабілітаційного центру "Незламні"

Вроцлав виділить мільйон євро на будівництво реабілітаційного центру "Незламні"

Місто-партнер Вроцлав долучиться до створення реабілітаційного центру "Незламні" та виділить на його будівництво 1 млн євро. Про це повідомив мер Вроцлава Яцек Сутрик під час візиту до Львова, зазначають у Львівській міській раді.

"Львів є нашим братерським містом і добрим другом. Ми підтримуємо вас, українців, ми – з вами", - сказав Яцек Сутрик.

Яцек Сутрик відвідав львівську лікарню, де лікують важкопоранених евакуйованих українців та поспілкувався з мешканцями одного із модульних містечок.

Також мер Львова та мер Вроцлава вшанували пам’ять професорів на Вулецьких пагорбах, а відтак долучились до публічної дискусії Харківської школи архітектури, що триває в місті.

У Львівській міськраді додають, що Львів та Вроцлав активно співпрацюють з 2001року. За цей час було підписано декларацію співпраці з реалізації програми "Вроцлав – Львів: партнерство для допомоги" та договір про встановлення партнерських стосунків між обома містами.

Нагадаємо, у Львові побудують один з найбільших реабілітаційних центрів Європи, який реалізують за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

У центрі допомагатимуть постраждалим внаслідок війни. У більшості випадків постраждалі потребують складних операцій та довгої реабілітації. Наразі повноцінна реабілітація недоступна в Україні.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності