• Головна
  • Україна
  • Велика Британія надасть Україні млн на безпілотники та млн на ППО

Велика Британія надасть Україні млн на безпілотники та млн на ППО

Велика Британія надасть Україні  млн на безпілотники та  млн на ППО

Окрім того, перші десять українських пілотів, які пройшли підготовку у Великій Британії, закінчили льотну школу

Велика Британія анонсувала черговий пакет військової допомоги для України. Про це 22 березня у мережі у мережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Що входитиме до пакета допомоги

Йдеться про надання пакета допомоги на понад млн на сучасні безпілотники, а також понад млн на постачання систем протиповітряної оборони.

“Новий пакет військової підтримки вартістю 60 мільйонів фунтів стерлінгів від Міжнародного фонду для України, яким керує Велика Британія, надасть нові сучасні безпілотники спостереження для підтримки Збройних Сил України. Він також включатиме 20 мільйонів фунтів стерлінгів на забезпечення систем протиповітряної оборони, щоб допомогти зберегти українське небо”, — йдеться у повідомленні.

Навчання українських пілотів на F-16

Окрім того, нагадаємо, що на сайті уряду Великої Британії повідомили, що перші десять українських пілотів, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських повітряних сил, закінчили льотну школу. Пілоти отримали базову льотну, земельну та мовну підготовку. Під час підготовки пілоти отримали загальні навички керування винищувачем F-16. Вивчили англійську для порозуміння з повітряними силами НАТО — англійська мова є стандартизованою міжнародною мовою для польотів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності