• Головна
  • Війна
  • Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет для ППО

Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет для ППО

Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет для ППО

Рішення ухвалили після масованої російської атаки 29 грудня

Велика Британія передасть Україні ракети протиповітряної оборони. Рішення про посилення ППО ухвалили після масованої повітряної атаки РФ на територію України. Про це у соцмережі Twitter (X) повідомив британський міністр оборони Великої Британії Грант Шеппсу п’ятницю, 29 грудня.

За словами міністра оборони, сотні ракет, що передасть Велика Британія, поповнять запаси для британських систем протиповітряної оборони. Шеппс прокоментував російську атаку 29 грудня, назвавши її “відчайдушною та марною спробою відновити динаміку після катастрофічної втрати сотень тисяч призовників”.

Також у повідомленні міністр зазначив, що в такий спосіб російський президент перевіряє обороноздатність України та рішучість Заходу. “Настав час для світу об’єднатися й подвоїти наші зусилля, щоб дістати для України те, що їм потрібно для перемоги”, — написав Шеппс.

Нагадаємо, уночі та вранці 29 грудня російські війська завдали масованого ракетного удару по Україні. Повітряні сили назвали його наймасованішим за два роки повномасштабної війни. Загалом ворог запустив по Україні 158 ракет і дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності