На компенсацію постраждалим від ракетного обстрілу у Львові виділять 35 млн грн

Обстріл Львова - фото Львівської міської ради

Під час масової атаки російськими дронами та ракетами постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади

З резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків виділять близько 35 млн грн. Про це 29 грудня повідомили у Львівській міській раді.

Під час масової атаки російськими дронами та ракетами постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). Там відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому ухвалили рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків.

У Сихівському районі повилітало понад 2 тисяч вікон з 18 житлових будинків. Також пошкоджено три школи та дитячий садочок, а це десь 450 вікон і багато дверей, зазначив на нараді міський голова Львова Андрій Садовий. За кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч. Для оперативної комунікації з мешканцями в ліцеї «Сихівський» буде тимчасово розміщено пункт ЦНАПу. Тож постраждалі зможуть вже від сьогодні там отримувати всю необхідну інформацію.  Також окремо будуть виділятись кошти на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

На жаль, одна людина загинула. Це чоловік, віком близько 40 років. Станом на зараз є 14 постраждалих в лікарні Св. Луки, з них одна людина у важкому стані, ще одна – у стані середньої важкості, решта отримали легкі травми”, - йдеться у повідомленні.

Якщо на час проведення ремонтних робіт хтось із мешканців буде потребувати тимчасового помешкання, то ми це організуємо. За деталями потрібно буде звернутись в мобільний тимчасовий пункт ЦНАПу, який зараз почне працювати в ліцеї “Сихівський””, – розповів Андрій Садовий.

Представники районних адміністрацій міста організовують оперативну допомогу мешканцям, зокрема, закривають вікна плівкою. В будинках відновлять водо-, тепло- і електропостачання одразу, як працівники відповідних служб дадуть дозвіл це зробити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності