• Головна
  • Війна
  • Окупанти випустили по Україні близько 110 ракет — Зеленський

Окупанти випустили по Україні близько 110 ракет — Зеленський

Окупанти випустили по Україні близько 110 ракет — Зеленський

Більшу частину ракет збили сили ППО

Вранці 29 грудня російські окупанти випустили по Україні близько 110 ракет різних типів. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

"Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста. Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "Кинджали", С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505", - написав Зеленський.

За його словами, приблизно 110 ракет було випущено росіянами, більшу частину збили сили ППО. Однак унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу.

"Мої співчуття рідним і близьким загиблих, якнайшвидшого одужання постраждалим. Ми обовʼязково відповімо терористам на їхні удари. І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. Російський терор повинен програти - і саме так і буде", - наголосив президент.

Головнокомандувач Збройних Сил ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що спершу окупанти традиційно атакували «шахедами» з північного та південно-східного напрямку, із подальшим рухом у західному напрямку. Усього зафіксували 36 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Близько 3.00 ворог підняв у повітря стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. Усього – 18 літаків, які вийшли на рубежі пуску близько 6.00 ранку і запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.З Курської області біля 05.00 ворог застосував дальні бомбардувальники Ту-22М3, які випустили вісім крилатих ракет Х-22/Х-32 в напрямку північних та центральних областей.У той же час окупанти вдарили по Харкову зенітними керованими ракетами С-300. Загалом ворог випустив щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії – С-300/С-400/Іскандер-М із окупованого Криму, Курської та Бєлгородської областей РФ”, - написав Залужний.

За його словами о 6.30 було зафіксовано зліт п’яти винищувачів МіГ-31К, які здійснили пуски п’яти аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» із Астраханської області. Також із літаків тактичної авіації Су-35 застосували 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59.

За попередніми результатами цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА.Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено: 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131», 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55”, - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, уранці 29 грудня під час повітряної тривоги у Львові пролунали вибухи. Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що є влучання у житловому масиві — Сихів. Станом на 9:13 стало відомо, що одна людина загинула, ще восьмеро отримали травми. Через годину стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 13, чотирьох людей госпіталізували. Окрім того, пошкоджень зазнали більше десятка житлових будинків, три школи та садочок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності